تکنوتریک

بررسی گلکسی اس 22 اولترا؛ دو روح در یک بدن

گلکسی اس ۲۲ اولترا از راه رسیده تا پایان سری دوست داشتنی گلکسی نوت را رقم بزند. جدیدترین گوشی سامسونگ حالا رسما از قلم پشتیبانی می‌کند و تلاشی برای به دست آوردن دل طرفداران سری گلکسی نوت محسوب می‌شود. به همین دلیل می‌توان گفت گلکسی اس ۲۲ اولترا روح سری اس و نوت را در یک بدن با هم دارد. با دیجیاتو همراه باشید تا این گوشی پرچمدار را بررسی کنیم.

گلکسی اس ۲۲ اولترا برای اولین بار بین سری اس، به خشاب قلم مجهز شده است. این موبایل در مقایسه با نسل قبل و نیز گلکسی نوت ۲۰ اولترا تغییرات بزرگ و کوچکی را تجربه کرده است که در ادامه در مورد آنها بیشتر توضیح خواهیم داد.

مشخصات گوشی گلکسی اس 22 الترا

نمایشگر ۶.۸ اینچی دینامیک امولد 2X با رزولوشن ۱۴۴۰ در ۳۰۸۰ پیکسل
پشتیبانی نمایشگر از +HDR10، نرخ رفرش ۱۲۰ هرتز و حداکثر روشنایی ۱۷۵۰ نیت
چیپست Snapdragon 8 Gen 1 (مدل مورد بررسی) یا اگزینوس ۲۲۰۰
ترکیب رم و حافظه داخلی ۸/۱۲۸، ۱۲/۲۵۶، ۱۲/۵۱۲ و ۱۲/۱۰۲۴ گیگابایت
دوربین اصلی ۴ گانه شامل سنسور عریض ۱۰۸ مگاپیکسلی در کنار فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی و تله‌فوتو ۱۰ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۳ برابر و تله‌فوتو ۱۰ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۱۰ برابر
دوربین سلفی ۴۰ مگاپیکسلی
باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی
شارژ سریع ۴۵ واتی / پشتیبانی از شارژ وایرلس ۱۵ واتی / شارژ معکوس ۴.۵ واتی
حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر از نوع اولتراسونیک
جنس بدنه ترکیبی از آلومینیوم و شیشه
گواهینامه IP68 برای مقاومت در عمق ۱.۵ متری آب به مدت ۳۰ دقیقه
وزن ۲۲۸ گرم
ابعاد ۱۶۳.۳ در ۷۷.۹ میلی‌متر و با ضخامت ۸.۹ میلی‌متر
اندروید ۱۲ با پوسته One UI 4.1
رنگ‌های مشکی، سفید، قرمز، سبز، خاکستری،‌ آبی، ‌سرخابی
قیمت جهانی ۱۲۰۰ تا ۱۶۰۰ دلار بسته به ظرفیت

ترکیب دوربین‌های گلکسی اس ۲۲ اولترا تقریبا مشابه نسل قبل است اما برخی از قابلیت‌های عکاسی جدید به آن اضافه شده است. در این مورد در بخش دوربین توضیح بیشتری می‌دهم. مدل اولترا هم مشابه گلکسی اس ۲۲ و مدل پلاس به چیپست اگزینوس ۲۲۰۰ یا Snapdragon 8 Gen 1 (مدل مورد بررسی) مجهز شده است. مدلی که بررسی می‌کنیم چیپ اسنپدراگون و ظرفیت رم و حافظه داخلی ۱۲/۲۵۶ گیگابایتی دارد اما احتمالا مشابه روند معمول سامسونگ، بیشتر مدل‌هایی که به ایران راه خواهند یافت مدل اگزینوس خواهند بود. سری گلکسی اس ۲۲ همچنین به لطف گواهینامه IP68 در مقابل نفوذ آب و گرد و غبار مقاوم هستند و بخش پشتی و جلویی توسط شیشه گوریلا گلس ویکتس پلاس محافظت می‌شوند. نمایشگر هر سه نیز از نرخ رفرش ۱۲۰ هرتز پشتیبانی می‌کند. گلکسی اس ۲۲ اولترا اما به گفته سامسونگ می‌تواند نرخ رفرش را بین یک تا ۱۲۰ هرتز تنظیم کند تا به نحوی به مصرف بیشتر نمایشگر بزرگتر این مدل کمک نماید. کمی بعدتر در این باره بیشتر توضیح می‌دهم و از تجربه متفاوتم با ادعای سامسونگ می‌گویم.

سامسونگ با توجه به تفاوت‌هایی که در سه مدل سری گلکسی اس ۲۲ در نظر گرفته انتخاب را برای کاربران راحت کرده است. اگر از طرفداران سری گلکسی نوت هستید و دلتان برای این سری دوست داشتنی تنگ شده، گلکسی اس ۲۲ اولترا با قلم پیشرفته‌تر از قبل، برای شما ساخته شده است. اگر بخواهیم واقع‌بین باشیم باید بگوییم که هیچ گزینه دیگری مشابه این گوشی با قلم پیشرفته را در بازار پیدا نخواهید کرد. ولی اگر قلم به کارتان نمی‌آید، احتمالا دو مدل دیگر این سری یعنی گلکسی اس ۲۲ و گلکسی اس ۲۲ پلاس با وجود دوربین ساده‌تر، برایتان گزینه بهتری خواهد بود.

طراحی

گلکسی اس ۲۲ اولترا از نظر طراحی شباهت‌های بسیاری به گلکسی نوت ۲۰ اولترا دارد. البته ضخامت آن به میزان تنها ۰.۸ میلی‌متر بیشتر است و حدود ۲۰ گرم وزن بالاتری دارد. به این ترتیب می‌توان گفت با ۲۲۸ گرم وزن، در دست کاملا سنگین احساس می‌شود و همین موضوع می‌تواند کاربرانی که به دنبال یک گوشی با وزن مناسب هستند را از خرید منصرف کند.

فریم بالا و پایین گوشی کاملا تخت است اما نمایشگر و نیز قاب پشتی، با قوس به فریم اطراف می‌رسند و به زیبایی با فریم اطراف یکپارچه شده‌اند. البته از آنجایی که دو طرف چپ و راست گوشی فاقد هر گونه تیزی یا زبری است و بسیار دقیق طراحی شده، گوشی در دست لیز احساس می‌شود. قاب پشت دستگاه، مشابه روی نمایشگر، با شیشه گوریلا گلس ویکتس پلاس محافظت می‌شود و در استفاده چند روزه‌ای که از دستگاه داشتم به نظر می‌رسد مقاومت بالایی در مقابل خط و خش داشته باشد. قاب پشتی ظاهری مات اما در عین حال شیک دارد و در مقایسه با برخی گوشی‌های دیگر با قاب‌های براق، در دست چندان لیز حس نمی‌شود. با این حال این موضوع هم به قرارگیری محکم گوشی در دست کمک چندانی نمی‌کند و در کنار آن، وزن بسیار بالای گوشی هم موجب می‌شود گاهی نگران افتادن یا از دست رفتن تعادل موبایل در دست باشم.

در فریم پایینی، علاوه بر خشاب اس‌پن، حفره‌های میکروفن و اسپیکر، درگاه سیم‌کارت و پورت USB-C قرار گرفته‌اند. کلید‌های ولوم و پاور هم در قاب سمت راست هستند. در این بخش همچنین یک بخش شبیه درگاه سیم‌کارت به چشم می‌خورد که البته در واقع هیچ پورتی را در خود جای نداده و تنها محل قرار گیری آنتن 5G Ultra Wideband است. البته احتمالا بیشتر نسخه‌هایی که در آینده راهی بازار ایران می‌شوند، فاقد این آنتن خواهند بود.

دوربین‌های پشتی گلکسی اس ۲۲ اولترا بر خلاف سبک طراحی قبلی سامسونگ با ماژول‌های یکپارچه، حالا در ۴ دایره جداگانه (به همراه ماژول جداگانه فوکوس خودکار لیزری) قرار گرفته‌اند و حالا ظاهر مدرن‌تری دارند. شاید این طراحی برایتان آشنا باشد، چون قبل از سامسونگ، ال‌جی از این طراحی با ظاهری شبیه به قطره آب استفاده کرده بود. از نظر من این طراحی زیبا است، اما برخی از کاربران را به یاد ظاهر چشمان عنکبوت می‌اندازد! در نهایت شاید در آینده‌ای نه چندان دور، برخی از کمپانی‌های دیگر هم این نوع طراحی مینیمال و زیبا را در پیش بگیرند. بیرون زدگی دوربین‌ها اما چندان کم نیست و مشابه دیگر پرچمداران این روزها زمانی که گوشی را روی میز می‌گذارید، به راحتی لق می‌زند.

اما یکی از موضوعاتی که برای من چندان خوشایند نیست، گرد و خاک گرفتن فاصله بین لنزها است که با دست هم نمی‌توان به راحتی تمیزشان کرد. البته نیازی نیست نگران نفوذ آب یا گرد و غبار به دوربین یا سایر اجزای گوشی باشید، چون گلکسی اس ۲۲ اولترا از گواهینامه IP68 بهره می‌برد و می‌تواند تا ۳۰ دقیقه در عمق یک و نیم متری آب دوام بیاورد.

در اولین نگاه، اصلی‌ترین تفاوتی که در مقایسه با دیگر گوشی‌های سری اس ۲۲ به چشم می‌خورد، ابعاد بزرگتر و البته لبه‌های نمایشگر خمیده گلکسی اس ۲۲ اولترا است. اما در واقع تفاوت‌ها بیش از این‌ها است. گلکسی اس ۲۲ اولترا از قلم پشتیبانی می‌کند و برای اولین بار در یک گوشی از سری به غیر از نوت، به خشابی برای قرار دادن قلم هم مجهز شده است. اس‌پن طراحی ساده و تقریبا یک دستی دارد و به لطف پوشش مات، در دست لیز نمی‌خورد. اما یکی از مواردی که کار با قلم روی صفحه نمایش را کمی مشکل می‌کند، لبه‌های خمیده نمایشگر است که موجب می‌شود گاه قلم با رسیدن به لبه‌ها از کنترل خارج شود. این مشکل را با گوشی فعلی خودم یعنی گلکسی نوت ۱۰ هم دارم؛ البته به مرور به چنین موضوعی عادت کرده‌ام.

در مجموع در مورد طراحی گلکسی اس ۲۲ اولترا باید گفت که هم زیبا است و هم بسیار با کیفیت ساخته شده اما در عین حال به دلیل ابعاد بسیار بزرگ و وزن بالا شاید برای برخی از کاربران که دستان چندان بزرگی ندارند، راحت نباشد.

نمایشگر

گلکسی اس ۲۲ اولترا نمایشگر ۶.۸ اینچی دینامیک امولد با رزولوشن ۱۴۴۰ در ۳۰۸۸ دارد و از نرخ رفرش ۱۲۰ هرتز پشتیبانی می‌کند. در بالای نمایشگر هم حفره دوربین سلفی تعبیه شده که البته به دلیل اندازه کوچک، چندان توی ذوق نمی‌زند. کیفیت و دقت رنگ‌های نمایشگر در مجموع بسیار بالا است و در حالت پیش فرض یعنی Vivid به میزان بسیار کمی به گرمی تمایل دارد. البته این میزان در حدی نیست که آزار دهنده باشد و حتی بیشتر کاربران متوجه چنین تفاوتی نمی‌شوند. تنها هنگامی این تفاوت به چشم می‌آید که نمایشگر گلکسی اس ۲۲ اولترا را در کنار سایر گوشی‌ها با رنگ‌های سردتر قرار دهید. روشنایی و رنگ نمایشگر در زاویه‌های متفاوت نیز بسیار خوب است و فقط زمانی که از زاویه‌های بسیار باز به نمایشگر نگاه می‌کنید، دمای رنگ کمی به سردی تمایل پیدا می‌کند. البته این موضوع هم در حدی نیست که آزار دهنده باشد.

اما یکی از مهم‌ترین مزایای گلکسی اس ۲۲ اولترا روشنایی نمایشگر بسیار بالا است. حداکثر روشنایی نمایشگر در حالت دستی معمولی به بیش از ۴۹۰ نیت می‌رسد. اگر در همین حالت یعنی خاموش بودن گزینه «Adaptive brightness» گزینه «Extra Brightness» را روشن کنید، میزان روشنایی به حدود ۸۳۰ نیت می‌رسد. در نهایت بیشترین میزان روشنایی در حالت خودکار به دست می‌آید که بیش از ۱۲۰۰ نیت است. این میزان روشنایی در حال حاضر بالاترین مقدار در دنیای موبایل به حساب می‌آید و حتی از روشنایی ۱۰۵۰ نیتی آیفون ۱۳ پرو مکس هم بالاتر است.

سامسونگ در گلکسی اس ۲۲ اولترا تلاش کرده به چندین روش، میزان مصرف انرژی نمایشگر را کاهش دهد. یکی از راهکارها استفاده از نسل دوم پنل LTPO است که به کمک آن امکان دستیابی به پایین‌ترین نرخ رفرش فراهم می‌شود. سامسونگ در مورد این موبایل اشاره کرده که نرخ رفرش از یک تا ۱۲۰ هرتز تنظیم می‌شود، اما در آزمایش‌هایی که داشتیم، نرخ رفرش از ۲۴ هرتز پایین‌تر نیامد. راهکار هوشمندانه دومی که سامسونگ در پیش گرفته، کاهش نرخ فریم در مواقعی است که نیازی به نرخ فریم بالا نیست.

رابط کاربری

سری گلکسی اس ۲۲ از اندروید ۱۲ به همراه جدیدترین رابط کاربری اختصاصی سامسونگ یعنی OneUI 4.1 استفاده می‌کنند. مدلی که در اختیار داریم تا زمان نگارش مطلب وصله امنیتی ژانویه ۲۰۲۲ را دریافت کرده است. سامسونگ در یک حرکت جدید و البته مهم، قصد دارد برای پرچمداران سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ خود از جمله سری گلکسی اس ۲۲ از این پس تا ۴ نسخه جدید اندروید و تا ۵ سال هم آپدیت امنیتی عرضه کند. به این ترتیب با خرید یکی از گوشی‌های سری گلکسی اس ۲۲ خیالتان راحت است که حتی اندروید ۱۶ را هم دریافت خواهید کرد. این در حالی است که حتی خود گوگل هم برای گوشی‌های سری پیکسل تعداد آپدیت‌های کمتری را ارائه می‌کند و تا به حال هیچ شرکت دیگری چنین سیاستی را در پیش نگرفته است.

حال و هوای رابط کاربری سری گلکسی اس ۲۲ همان آشنای همیشگی است که قبلا هم در سایر گوشی‌های اخیر سامسونگ تجربه کرده‌ایم. با این حال One UI 4.1 امکانات جدیدی هم دارد که تجربه کاربری بهتری را رقم می‌زند. از جمله تغییرات رابط کاربری ویجت‌های جدید با گزینه‌های شخصی‌سازی متنوع، کیبورد جدید سامسونگ، داشبورد حریم خصوصی باز طراحی شده و راهکارهای پیشرفته‌تر برای مدیریت مجوزهای اپلیکیشن‌ها هستند. اما یکی از جالب‌ترین ویژگی‌های سامسونگ که شاید باید از مدت‌ها قبل به One Ui می‌آمد، «Color Palette» است که به کمک آن می‌توانید رنگ‌های بخش‌های مختلف رابط کاربری از جمله کلیدها، تم اپلیکیشن‌ها و آیکون‌ها را تغییر دهید. این ویژگی البته در بین برخی از گوشی‌های دیگر چندان جدید نیست و پیش از این ال‌جی هم قابلیتی مشابه را برای برخی از پرچمداران خود ارائه کرده بود.

سامسونگ در سری گلکسی اس ۲۲ در زمینه حفاظت از حریم شخصی هم پیشرفت‌های متعددی داشته است. داشبورد حریم خصوصی جدید یکی از این موارد است که به لطف آن می‌توانید به صورت کاربر پسند‌تر از قبل، دسترسی اپ‌ها به دوربین، میکروفن یا موقعیت مکانی را چک کنید. علاوه بر این هرگونه دسترسی به کلیپ‌بورد اخطار داده می‌شود. اما یکی از قابلیت‌های کاربردی و مفید اندروید ۱۲، نمایش استفاده از دوربین یا میکروفن از طریق یک آیکون رنگی کوچک در گوشه صفحه است تا به شما اطلاع داده شود که یکی از اپ‌ها در حال حاضر به یکی از این دو مورد دسترسی دارد.


نمونه تصاویر گرفته شده


سخن پایانی

سامسونگ در گلکسی اس ۲۲ اولترا روح سری گلکسی اس و سری نوت را در یک کالبد ترکیب کرده است. این موبایل کیفیت ساخت و کیفیت نمایشگر عالی دارد و با سخت‌افزار قدرتمند و قلم پیشرفته یک موبایل کامل محسوب می‌شود و هر انتظاری که از یک پرچمدار دارید را برآورده می‌کند. همچنین در دورانی که قیمت یک گوشی پرچمدار سر به فلک می‌کشد، ارائه ۴ سال آپدیت اندروید خیال کاربران را از نگه‌داری طولانی مدت راحت می‌کند.

از مهم‌ترین دلایلی که می‌تواند کاربران را به خرید این موبایل ترقیب کند، مجموعه دوربین‌های کامل و بسیار با کیفیت و قلم، یعنی همان چیزی است که پیش از این برگ برنده سری گلکسی نوت محسوب می‌شد. اما از طرف دیگر ، ابعاد بزرگ، وزن بالا و لیز بودن گوشی در دست می‌تواند کاربران را از خرید گلکسی اس ۲۲ اولترا منصرف کند. اگر همین حالا گلکسی اس ۲۱ اولترا دارید و قلم هم به کارتان نمی‌آید، خرید گلکسی اس ۲۲ اولترا چندان منطقی نیست. حتی این موضوع شاید برای برخی از کاربران گلکسی اس ۲۰ اولترا هم صدق کند.

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است.

دیدگاه ها
  1. بسیار عالی

    1. خواهش میکنم

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *